Sreda 02.05.2012.
16:52
Beta

Jeremić: Izbori će odrediti put kojim će ići generacije

Ministar inostranih poslova Vuk Jeremić
 

"U poslednjih dvedeset godina nije bilo lomnijeg perioda u međunarodnim odnosima u političkom, bezbednosnom i, što je najvažnije, ekonomskom smislu. Samo oni koji budu znali kako da se uhvate u koštac s međunarodnim promenama i koji budu razumeli svet, moći će da vode zemlju u progres", rekao je Jeremić u razgovoru sa
građanima u centru Banje Koviljače, gde je posetio predizborni štand DS-a.

Jeremić, koji je i aktuelni ministar spoljnih poslova Srbije, naglasio je da će zadatak srpske diplomatije u narednim godinama upravo biti da privuče investicije.

"U sadašnjem vremenu, kada je svaki dolar na svetu deficitaran, važno je da se utiče na to u kom pravcu će ići kapital. Onaj ko ne bude poznavao svet, ko ne zna jezik sveta i ne razume kako se s njima priča i kako im se prilazi, neće biti u situaciju da dobije investicije", kazao je Jeremić.

On je naveo da je lista "Izbor za bolji život - Boris Tadić" jedina snaga koja će u ovako teškim međunarodnim okolnostima znati da zemlju povuče napred.

Podsetio je da se aktuelna Vlada Srbije u prethodne četiri godine pokazala kao "neko ko razume svet" i da je njen učinak "više nego ocigledan".

"Danas putujemo bez viza, kandidati smo za članstvo u Evropskoj uniji, ali i pored toga imamo najbolje moguće odnose sa Rusijom i Kinom. Organizovali smo ministarsku konferenciju Pokreta nesvrstanih a najozbiljniji smo kandidat da od septembra predsedavamo Ujedinjenim nacijama", napomenuo je Jeremić.

On je rekao da je uveren da će 8. juna, na glasanju u Njujorku, Srbija biti izabrana da godinu dana predsedava Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija.

2024 © - Vesti online