Utorak 01.05.2012.
18:14
Vestionline

Terzić: Imamo kvalitet da pobedimo Holanđanke

Počinje bitka za London

"Biće vrlo teško da dobijemo utakmicu. Nećemo biti u prilici da osvajamo lake poene, ali nadam se da i u ovom sastavu imamo kvalitet da dobijemo Holandiju", kazao je Terzić.

Odbojkašice Srbije mečom protiv Holandije u sredu otpočeće učešće u Ankari na turniru kontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre. Osim Holanđanki protivnice srpskom timu u Grupi B biće i Poljska i Rusija. U Grupi A nastupiće selekcije Nemačke, Hrvatske, Bugarske i domaćina.

Ekipa koja pobedi na turniru izboriće nastup na OI u Londonu. Poljakinje su danas pobedile Holandiju 3:1, a Terzić je na osnovu tog meča ocenio kvalitet protivnika.

"Holandija je skoro kompletna. Na osnovu onoga ssto sam danas video pokazale su da nisu u vrhunskoj formi, ali neke elemente, pogotovu odbranu igraju na vrlo visokom nivou", kazao je selektor Srbije.

Odbojkašica Srbije Maja Ognjenović rekla je uoči meča sa Holandđankama da su one nepoznanica srpskom timu, ali da će igračice zalaganjem pokušati da izbore pobedu.

"Ekipa Holandije nam je u ovom trenutku nepoznanica. Ne sećam se kada smo poslednji put igrale sa njima. Biće teško, ali došle smo ovde da pružimo maksimum i pobedimo", kazala je odbojkašica Srbije.

Debitantkinja u timu Srbije Jelena Blagojević kazala je da je Srbija šampion Evrope i da se nada da će na turniru u Turskoj, Srbija izboriti plasman na OI.

"Imamo kvlitet, mi smo evropski šampioni i drugi treba da razmišljaju o nama. Daćemo sve od sebe da već na ovom turniru obezbedimo nastup u Londonu", kazala je Blagojevićeva.

Ukoliko ne izbore plasman na Igre u Londonu kroz kontinentalne kvalifikacije u Ankari, odbojkašice Srbije imaće novu priliku krajem meseca na svetskim kvalifikacijama u Japanu.

2024 © - Vesti online