Utorak 01.05.2012.
11:48 >> 17:00h
Srna

Bivši policajac pred decom ubio tasta, taštu, šuraka, pa sebe

Ubijeni članovi porodice Otović

Milović je upao je u kuću svoje tazbine Otović, i posle svađe pištoljem ubio tasta Sloba, taštu Danicu i šuraka Zorana. Drugog šuraka Željka je ranio, ali njemu život nije ugrožen i on je zbrinut u beranskoj Opštoj bolnici.


Pošto je izvršio stravičan zločin, Mitrović se najprije dao u bekstvo, ali je vrlo brzo naišao na policijsku patrolu. U drami koja se dalje odvijala on je, shvativši šta je uradio, izvršio samoubistvo aktiviranjem ručne bombe, praktično naočigled policajaca.


Kako navode mediji, netrpeljivost između Milovića i njegove tazbine datira od pre godinu dana, pošto je Milovićeva supruga izvršila samoubistvo ostavljajući iza sebe dvoje maloletne dece.

Na zajedničkoj umrlici ubijenih članova porodice Otović potpisano je dvadeset i jedno ime među ožalošćenima, sa porukom da su njihovi najbliži "stradali na zločinački način, od ruke krvnika".

"Ne mogu da vjerujem. Bila sam u Nikšiću kada su mi javili. Šta nam učini taj bolesnik. Još ni godina nema sestri kako se zbog njega ubila. Pretio je posle toga i prijavljivali smo ga, ali evo. Uzalud. Ubi mi roditelje i brata. Ostavi siročad", priča slomljena Slobodanova i Danicima ćerka Zorica.

Kuća u kojoj se dogodilo ubistvo

Snežana Otović,supruga ubijenog Zorana, kaže da se ubistvo njenog muža, svekra i svekrve dogodilo pred decom.

"Najgore je što se sve to dešavalo pred decom. Mojoj deci će ostati slika za čitav život kako im krvnik ubija oca, dedu i babu. Sve su gledala i deca od devera, koji je imao sreće da pretekne", kaže ona, dok joj sinčići plaču na ramenu.

Snežana veruje da ubica ne bi stao, i da bi tragedija bila veća, ali da mu je nestalo municije.

"Pucao je dok su mu drhtale ruke. Onda je jednostavno pobegao. Policija je kasno došla. Ubrzo je stigla i hitna pomoć. Ustanovili su da su svekar, svekrva i moj muž mrtvi, a devera su prebacili u bolnicu. Kuku nama zadovijek. Odavno je pretio da će pobiti sve Otoviće, i evo to je i učinio", priča Snežana kroz plač.

Tri sina ubijenog Zorana sinoć nisu hteli da se odvoje od majke, i prespavali su u kućama u kojima se dogodilo višestruko ubistvo. "Pamtiće to dok su živa. Krvi je i po njima bilo", priča njihova majka Snežana.

2024 © - Vesti online