Ponedeljak 30.04.2012.
23:44
Beta

Rasmusen: Kfor će ostati statusno neutralan

Foto: Arhiva
 

"Rasmusen je posebno istakao da će KFOR učiniti sve kako bi sprečio bilo kakvu destabilizaciju i eventualne sukobe, jer je u interesu Kfora visok nivo bezbednosti svih na prostoru Kosova i Metohije", navelo je Ministarstvo odbrane Srbije u saopštenju izdatom posle razgovora Šutanovca i Rasmusena.

Šutanovac je pozdravio povećanje snaga Kfora na Kosovu i insistirao da Kfor obezbedi nesmetano odvijanje izbora na Kosovu.

"Šutanovac je pozdravio povećanje snaga Kfora i njihovo preventivno i privremeno razmeštanje, sa ciljem obezbeđivanja sigurnosti svih građana na Kosovu. Šutanovac je insistirao da snage Kfor obezbede nesmetano odvijanje izbornog procesa na Kosovu i Metohiji, u skladu sa postignutim dogovorom Vlade Srbije i OEBS", navelo je Ministarstvo odbrane.

Ministar odbrane Srbije je Rasmusenu skrenuo pažnju da "postoje oni" u čijem je interesu da tokom izbora dođe do incidenata i insistirao da Kfor snagom svog autoriteta deluje preventivno kako do njih ne bi došlo.

Šutanovac je istakao da su od vitalnog značaja dobri odnosi koji su uspostavljeni između Vojske Srbije i Kfora i da obe strane moraju da opravdaju kapacitete da izvrše zadatke koji su pred njima.

2024 © - Vesti online