Ponedeljak 30.04.2012.
14:51
Kurir

BS: Srećom, političari nas zaobišli

Beogradski sindikat pokazao da ne pune samo stranci Arenu

Momci iz Beogradskog sindikata u subotu su pred 25.000 ljudi u Beogradskoj areni održali koncert koji će zasigurno u njihovim karijerama i životima ostati kao najveće priznanje za sve što su uradili od nastanka već davne 1999. godine.

"Bilo je mnogo sumnje i zlonamernih ljudi, ali koncert u Areni nam je dokaz da smo učini odličnu stvar. Pokušavali su da nas omalovaže, ali mi smo napravili veliki skok", kaže Feđa Dimović, jedan od 11 članova hip-hop sastava.

Oduševljenje u prvom redu

On ne krije da je prezadovoljan što spektakl koji su priredili nije zloupotrebljen u predizbornoj kampanji.

"Presrećan sam što političari nisu došli kako bi pokazali da su 'demokratični'! Iskreno, mislili smo da će hteti da se fotkaju i sakupljaju poene, ali shvatili su da im tamo nije mesto", kaže Feđa.

"Sindikalci" su žestok aplauz dobili već na početku koncerta kada su poručili publici: "Svi su sumnjali da Beogradski sindikat, grupa običnih momaka, ne može da napuni Arenu, ali za njih evo poruke: Sindikat se vratio"!

A onda je nastao haos. Haos od dobre atmosfere, horskog pevanja... Bez ijednog incidenta, bez tuče, bez pijanih nasilnika. Da čovek ne poveruje da tolika masa može da, jednostavno, samo uživa. A može. Više od tri sata fantastičnog užitka priuštili su momci iz Sindikata svojim fanovima, a Arena je u nekoliko navrata izgledala kao nebo puno zvezda kad ju je publika osvetljavala mobilnim telefonima i upaljačima.

Ostvario im se san na koji su čekali punih 13 godina, a za kraj je najbolje da ih još jednom citiramo: "Danas je najvažnije ostati čovek i trudićemo se da budemo dobri ljudi".

2024 © - Vesti online