Ponedeljak 30.04.2012.
13:25
Beta, Srna

Gračanica: Počelo ometanje srpskih izbora

Gračanica puna pripadnika KPS-a

On je za Radio KIM iz Čaglavice kazao da je nalog stigao iz glavne direkcije kosovske policije u Prištini. Trajković je kazao da je realizacija plana već počela i da je deo njegovog sprovođenja jučerašnje sprečavanje predizbornih aktivnosti Srpske radikalne stranke.

Kosovska policija zabranila je organizovanje za danas u Gračanici zakazanog predizbornog skupa SPS - PUPS - Jedinstvena Srbija.

U naredbi o zabrani okupljanja policija je navela da je vlada Kosova zabranila srpske izbore na Kosovu i da će policija, ukoliko organizatori današnjeg predizbornog skupa pokušaju sa okupljanjem, preduzeti potrebne mere da to spreči.

U organizacionom odboru liste SPS - PUPS - Jedistvena Srbija kažu da su zahtev blagovremeno podneli i da su tražili dozvolu za ulazak nosica liste Ivice Dačića.

U Gračanici je danas primetan veliki broj kosovskih policajaca koji kontrolišu sve prilazne puteve, kao i kretanje meštana u većem broju. Trajković je dodao da je policija juče uklanjala predizborne plakate u Lapljem Selu.
 

Dvojica funkcionera SRS-a, Radovan Ničić i Dragutin Perić, privedeni su juče na dva sata u policijsku stanicu u Gračanici. Takođe im je oduzet sav stranački materijal.

"Ničić i Perić su privedeni na informativni razgovor nakon čega su oslobođeni. Cela akcija izvedena je u okviru najava da će 2. maja u Gračanici Srpska radikalna stranka održati predizborni skup", rekao je Trajković.

2024 © - Vesti online