Ponedeljak 30.04.2012.
06:40
Danas

Razrešenje sudije zbog Marka Miloševića

Marko Milošević
 

Sudija Gordana Vidojković biće drugi sudija, posle sudije Apelacionog suda Aleksandre Zlatić, koja će biti razrešena zbog zastarelosti predmeta. Počeo je i disciplinski postupak protiv nje. Kompletni spisi predmeta koji je zastareo nalaze se u Visokom savetu sudstva, piše Danas.
 

"Sudija Gordana Vidojković je saslušana i pitanje je dana kada će Visoki savet doneti odluku o njenom razrešenju", naveo je Homen.
 

On je pozvao sudiju Vidojković da javno kaže zašto toliko godina krije Marka Miloševića i ne želi da ga procesuira i drži predmet. Ona se ne razrešava zato što nije osudila Marka Miloševića, već se razrešava zato što nije poštovala zakonske rokove.

Srpski rečeno, držala je predmet u fioci. Nije poštovala ono što je morala po zakonu da uradi. Pitanje je kakav je njen motiv i interes da drži predmet u fioci, naveo je Homen.
 

Prema njegovim rečima, tačno je da je ministar Milutin Mrkonjić štitio, ne samo Marka Miloševića i Miru Marković, već i Dragoljuba Milanovića, "zarad sopstvenih interesa i boljeg pozicioniranja u svojoj stranci“.
 

"To se nas ne tiče, ali ono što nas se tiče je to da Mrkonjić ni u kom slučaju nije mogao da interveniše u reizboru sudija", dodao je Homen.

2024 © - Vesti online