Ponedeljak 30.04.2012.
10:02
Vestionline, Beta

Stevanović: Presudilo naše iskustvo

Partizan je prvi meč dobio sa 6:5, a titulu je obezbedio trijumfom 9:8 na Tašmajdanu.

"Kao što smo i očekivali, atmosfera na tribinama je dovela utakmicu u vrlo neizvestan tok. Nismo uspeli da se odvojimo na početku i u odlučujućim trenicima nismo išli u realizaciju prema dogovoru. Ipak, stariji i iskusniji igrači su uspeli da svojim kvalitetom dođu do pobede", kazao je Stevanović.

On je dodao i da su mlađi članovi ekipe koju vodi podlegli atmosferi sa tribina, na kojima je oko 500 vatrenih pristalica Zvezde zdušno bodrilo svoju ekipu, i da oni treba da izvuku pouke i nauče iz svojih grešaka.

Trener crveno-belih Dejan Savić uputio je čestitke rivalu na trofeju, pohvalio igru svojih vaterpolista i dodao da je utakmicu obeležio i lep ambijent i pune tribine.

"Spremali smo se da damo maksimum. Partizan je velika ekipa i čestitam im na pobedi. Moji igrači su pokazali veliku borbenost i na lep način završili vrlo uspešnu sezonu pred ovom fantastičnom publikom".

Savić je posebno čestitao i kapitenu Partizana Vladimiru Vujasinoviću koji je jučerašnjim mečom okončao bogatu karijeru.

Zvezda, posle odsustva sa vaterpolo scene, u drugoj godini nastupa već je igrala finale domaćeg kupa i prvenstva, kao i četvrtfinale Evro kupa.

Najbolji strelac utakmice, vaterpolista Crvene zvezde Jugoslav Vasović rekao je da je utakmicu obeležila velika borba u bazenu, ali i zalaganje, stav i ponašanje igrača na obe strane.

"U bazenu je bilo velike borbe i grube igre, ali nijednog incidenta. To je zasluga zalaganja, stava i ponašanja vaterpolista Zvezde i Partizana. Odigrali smo sportski i bili blizu, ostaje žal što nismo stigli do pobede", kazao je Vasović, koji će se takođe povući posle ovog meča.

2024 © - Vesti online