Nedelja 29.04.2012.
09:04
Beta

Čanak: Ne slažemo se sa Tadićem, ali mu verujemo

Lider LSV Nenad Čanak
 

"Iako se u mnogim stvarima ne slažemo, poput pitanja Vojvodine, on to i kaže, za razliku od onih koji su do juče govorili o tome da mora postojati jedna država, jedna vlada, jedan narod i jedan vođa, a tu mislim na Tomislava Nikolića", rekao je Čanak na sinoćnom predizbornom skupu u Zrenjaninu.

Lider LSV je podsetio da je predsednički kandidat Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić u istom danu kada i LSV posetio Zrenjanin i zaklinjao se u Vojvodinu.

"Kad je Tomislav Nikolić rekao Vojvodina, mora da je kraj blizu i moramo se pokajati. Zbog toga je naš predsednički kandidat Boris Tadić, jer je on jedini koji može da spreči da se zaustavi evropski put Srbije i da spreči neumitni kolaps do koga bi u drugom slučaju došlo", rekao je Čanak.

On je upozorio da većinu stranaka kojima su "puna usta Vojvodine" interesuju samo glasovi ljudi koje uspeju da zbune, jer o Vojvodini govore samo pred izbore.

"Njih od nas, koji živimo ovde, razlikuje to što oni ovde dolaze samo po vojvođanske glasove, a nas interesuje sudbina svake Vojvođanke i Vojvođanina, bez obzira na naciju, veru, političku orijentaciju ili zavičaj", rekao je Čanak.

2024 © - Vesti online