Subota 28.04.2012.
18:56
Blic

Na 104. rođendan prvi put otišla na utakmicu voljenog tima

Tereza Sančez na utakmici svog omiljenog NBA tima
 

Malo je ljudi koji veruju da će "preskočiti" 100 godina. A ukoliko i požive toliko, malo je verovatno da će svoj rođendan proslaviti na nekom sportskom događaju i upravo to je ono što Terezu Sančez odvaja od ostatka sveta.

Preprodavac karata, koji volontira u staračkom domu, poklonio je ulaznicu Sančezovoj, a pored nje, priliku da vide pobedu Sparsa, imala su još tri stanara.

"Bila sam zaista iznenađena kada sam saznala da ću da idem na utakmicu. Mislila sam da nikada neću gledati NBA uživo, ali i u ovim godinama sam prezadovoljna igrom svog voljenog tima i mnogo sam srećna. Bilo je prelepo", izjavila je najstarija simpatizerka Sparsa.

Sančezova je, kako sama kaže, imala običaj da gleda prenose utakmica San Antonija kada je ovaj tim prvi put došao u grad, 1973. godine.

Prateći utakmice tadašnjih Dalas Čeprelsa, što je prvi naziv kluba, ona se spremala za razgovor sa svojim sinom, koji je takođe veliki navijač Sparsa.

Članovi porodice kažu da je ponekad i večerala ispred televizora, a kada joj je oslabio vid, unuka joj je kupila televizor sa velikim ekranom, kako bi mogla da uživa u utakmicama najbolje ekipe na Zapadu.

Za svoj 100. rođendan Tereza Sančez je od Manua Đinobilija dobila patike sa potpisom aregentinskog košarkaša, koje je u ponedeljak, nakon pobede Sparsa, ponosno nosila.

2024 © - Vesti online