Subota 28.04.2012.
19:04
Vestionline

Čeda: Ako budem predsednik, Albanci i Hrvati će nam biti drugari

Lider LDP-a Čedomir Jovanović
 

"Želim da budem predsednik Srbije koji će poboljšati odnose sa Hrvatskom i svaki atom svoje energije i sekund svog života dajem za politiku koja će skloniti sve prepreke normalnom odnosu Srba i Hrvata zbog izbeglica i 300.000 nesrećnih Srba čiju nesreću nikada nećemo koristiti", naveo je Jovanović.


Jovanović je istakao da je njegov cilj da Srbija i Hrvatska idu zajedno u budućnost.


"Veliki posao nas čeka u Bosni. Ne interesuje nas šta o tome misli Dodik. Moramo da sa sebe da skinemo taj greh sa kojim ne može da se živi, u Sarajevu je ubijeno 1.600 dece, 1.600 Milica, ja sam otac četvoro dece i nikada neću pristati na politiku koja to podržava", rekao je Jovanović
 

Jovanović je naveo da je Preokretu u poslu koji ga očekuje potreban svaki čovek i da je ta koalicija dužna da prihvati svakoga u ostvarenju njenog cilja.


"To je jedini način da od Srbije napravimo normalnu zemlju. Niko nema pravo da postavlja pitanje gde si bio juče i šta si radio. Užasno smo podeljeni. Previše smo usamljeni u ovom poslu i zato se moramo držati zajedno i krenuti jedni drugima u susret", rekao je Jovanović.


Jovanović je istakao da je on poslednji koji će građane pozvati da glasaju za njega da bi on živeo bolje kada ga izaberu, i objasnio da je ideja Preokreta ideja slobode u politici, ekonomiji, ljubavi, kulturi i životu.


"Slobodna Srbija i mi u njoj, mi smo onakvi kakvi smo u sebi", rekao je Jovanović.


Na skupu na Trgu Republike okupilo se nekoliko hiljada ljudi, a okpljeni su nosili zastave Preokreta i stranaka koje čine tu koaliciju, a govorili su i kandidati preokreta za poslanike Ranka Savić, Miljenko Dereta, Žarko Korać, Zaharije Trnavčević i rediteljka Jelena Bogavac.


Skupu su iza bine prisustvovali sudija i portparolka Specijalnog suda Maja Kovačević Tomić, slikari Kosta Bunuševac, Srba Travanov i Biljana Cincarević, reditelj Puriša Đorđević, glumac Bora Todorović, muzičar Srđan Gojković Gile, novinar Boško Jakšić, prevoditeljka Silvija Monros Stojaković, ugostitelj Đorđe Pavlov poznat kao Đoka Kortina i voditelj Milan Kalinić.

2024 © - Vesti online