Petak 27.04.2012.
17:17
Beta

Terzić: Samo pobede na kvalifikacionom turniru vode nas na OI

 

Selektor odbojkašica Zoran Terzić

"Probaćemo da odigramo najbolje moguće u prva tri meča i uđemo u polufinale. Posle toga je sve otvoreno, igra se jedna utakmica i šanse su 50-50. Želim da zdravi dočekamo kvalifikacije i tako ih završimo, a rezultat ne zavisi uvek samo od nas", rekao je Terzić novinarima u Beogradu.

Srbija se nalazi u Grupi B sa selekcijama Poljske, Holandije i Rusije.

"Ovo je praktično Evropsko prvenstvo na kome treba osvojiti zlatnu medalju da bi se otišlo na Olimpijske igre. Sve najjače evropske reprezentacije su tu, osim Italije, i nijedna ne može sa sigurnošću da tvrdi da će osvojiti prvo mesto", dodao je Terzić.

"Nekoliko ekipa pretenduje na prvo mesto, a ja se nadam da smo i mi u toj grupi. Naša grupa je po rejtingu i formi jača od druge, ali u ovom sistemu takmičenja to nije bitno, jer moraš da pobediš sve da bi prošao", dodao je selektor.

Selektor odbojkašica je istakao da njegova ekipa ima mnogo problema sa povredama i da još nije siguran kojih 12 igračica će otputovati u Tursku.

"Imamo mnogo problema sa povredama i u ovom momentu ne možemo biti
sigurni kojih 12 igračica će putovati u Tursku. Bez obzira na sve, ekipa koja bude išla u Ankaru biće naša najjača", zaključio je Terzić.

Kapiten reprezentacije Jelena Nikolić rekla je da će u Turskoj biti jako teško, ali da nije nemoguće osvojiti prvo mesto.

"Još nisam krenula sa treninzima zbog povrede i to me dosta brine. Ne znam kako će se situacija dalje odvijati. Biće jako teško u Turskoj, ali ne nemoguće. I druge ekipe će imati probleme i oni koji budu imali najveću želju obezbediće prvo mesto", rekla je Jelena Nikolić.

Turnir Evropskih kvalifikacija za Olimpijske igre u Londonu održaće se od 1. do 6. maja u Ankari.

2024 © - Vesti online