Petak 27.04.2012.
16:31
Vestionline, Blic

Teška povreda Andreje Petković u Štutgartu

Andrea Petković zbog povrede propusta dva Gren slema, a možda i Olimpijadu

Petkovićevoj zbog povrede desnog zgloba sledi pauza od najmanje tri meseca, zbog čega će propustiti predstojeći Rolan Garos i Vimbldon.

Prilikom pokušaja da odigra jedan forhend, Petkovićeva je nezgodna stala jer joj noga nije proklizala na šljaci, pa je izvrnula zglob desne noge i ostala da leži na terenu, uz bolni grimasu na licu.

To se odigralo pri rezultatu 4:4 u drugom setu, prvi je dobila Azarenaka, kojoj je Andrea morala da preda meč i pored ukazane lekarske pomoći i predstoji joj duža pauza.

"Dva puta sam se vraćala na teren posle teških povreda i uradiću to i treći put", izjavila je Petkovićeva, kojoj je ugrožen nastup i na Olimpijskim igrama.

Prva teniserka sveta je napravila izuzetan gest, pokazala da je veliki čovek i pored toga što je vrhunski sportista i pomogla Petkovićevoj da izađe sa terena.

"Videlo se odmah da je teška povreda. Nadam se da će se brzo oporaviti, jer je sjajna igračica. Andrea je veliki borac i vrlo je psihički jaka", istakla je Azarenka, koja će se u četvrtfinalu Štutgarta sastati sa Nemicom Monom Bartel.

2024 © - Vesti online