Petak 27.04.2012.
15:12
Beta

Šutanovac: Neki pokušavaju destabilizaciju Kosova

Dragan Šutanovac: Pojačane snage KFOR-a, dobra odluka
 

Ministar odbrane je u Užicu kazao da preventivni raspored pojačanih snaga Kfora znači da su, uz analizu postojećeg bezbednosnog stanja, zaključili da je neophodno razmeštanje još 650 pripadnika nemačkog i austrijskog kontingenta.
 

NATO je na Kosovo poslao pojačanje pred srpske izbore 6. maja. Za sada nije izvesno kako će biti organizovani izbori na Kosovu i Metohiji.
 

Šutanovac je dodao da je u svim razgovorima s predstavnicima NATO-a i Kfora od kada je postao ministar insistirao da se ne smanjuje broj njihovih vojnika, jer bez njih Kosovo i Metohija ne bi bila bezbedna zona.
 

"Važno je reći da Ministarstvo odbrane ima dnevnu komunikaciju s Kforom i NATO-om i insistiramo u svakom trenutku da oni pravovremeno reaguju i aktivno idu u susret problemu", rekao je Šutanovac.
 

Prema njegovim rečima, važno je da danas Kfor reaguje odmah i ne čeka da se desi problem, već da deluje preventivno.
 

"Na Kosovu i Metohiji postoje oni koji su nezadovoljni dogovorima koji su napravili Beograd i Priština i koji, ne samo da bi želeli da destabilizuju region, već imaju i druge političke motive na Kosovu i Metohiji", rekao je Šutanovac.

2024 © - Vesti online