Petak 27.04.2012.
12:01
M. Roknić - Vesti - Foto: M. Roknić

Život bez alternative

Mesečno prime 80 evra: Dragica i Aleksandra Gušić
 

Zato Dragica bez ustezanja kaže:


- Samo proviđenje te je donelo. Ostale smo bez prebijene banke. Znaš kad mi je Sandra sinoć rekla: "Mama, zovi onog čiku iz "Vesti", znaš da su nam javili da je stigla donacija za nas!"


Majka je uverila ćerku da će reporteri "Vesti" doći čim stignu i da ne troše uzalud telefonske impulse. Istina, i Drago Skopljak iz Raštata u Nemačkoj bio bi srećniji da je naša poseta Gušićkama bila ranije, jer on im je posredstvom redakcije "Vesti" poslao 100 evra, a namerava da ih sa suprugom i poseti.


- Sve nam je teže, kaže Dragica, dok pristavlja kafu. - Da nije dobrih ljudi i "Vesti", teško bismo izlazile na kraj sa oskudicom, teško bismo se izvukle...


- Mama, ko će tebe izvući, kad si stalno u krizi? - prekida je Aleksandra, a Dragica kaže da su ovo gotovo redovni njihovi noćni razgovori.

POZIV DONATORIMA

 

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


- Zaradi li Sandra šta od svojeg frizeraja? - pitamo.


- Ko god dođe uglavnom ne plati, sve je na veresiju. A koga će i frizirati u ovoj pustinji? Uzalud je završila frizerski zanat. Sedi tu sa mnom, nema gde da izađe. Fakultet nije upisala, opet zbog novca. Srce me boli kada vidim kako joj prolaze dani - opširno odgovara Dragica.


A Sandra je prekoreva što uvek kuka novinarima "Vesti".


- Ne bih ja kukala da možemo pristojno živeti. Dobijem 80 evra penzije, a 60 su nam režije. Pa ti vidi. Ovaj mesec nisam platila TV pretplatu. Neka isključe. Struju i vodu moram platiti, a ostalo kako bude. Do sada je nekako išlo, ali strahujem za dalje. Hvala našim dobrotvorima i "Vestima", koji su nam neizmerno pomogli. Velika hvala gospodinu Skopljaku što nas se setio i što je njegova donacija stigla baš sada. Nemojte mi zameriti. Svesna sam da ima mnogo nevoljnika koji žive još teže - pravda se Dragica zbog svoje "kuknjave" i dodaje da je to sve zbog Sandre i nemoći da učini nešto da joj srećniju budućnost osigura.


- Ovde nema budućnosti, ali nema ni alternative - kaže Dragica.

2024 © - Vesti online