Četvrtak 26.04.2012.
19:50
Vestionline

Knjiga koja je obrukala Nemce

Naslovna stranica knjige koja otkriva životne navike Nemaca

Naime, Džastina Polanska (pseudonim) je pre 11 godina došla iz Poljske u Nemačku kako bi se školovala. Međutim, škola u koju je želela da se upiše bila je skupa pa je morala da zaradi dodatni novac. Prvo je čuvala decu u nemačkim porodicama, a potom je počela da radi kao čistačica po kućama. Pri tome joj se svašta događalo, često i vrlo neprijatne stvari.

"Događalo se da se muškarci preda mnom skinu i predlažu mi seks i slično. Kada dam oglas u novinama, nazovu me i pitaju: 'Imate li i crveni donji veš?'. I to iako je u mom oglasu jasno pisalo da želim da čistim i peglam veš", ispričala je Džastina posle izlaska prve knjige.

Dok je radila kao kućna pomoćnica događalo se i da je vređaju, da joj plate manje nego što je dogovoreno ili da joj čak uopšte ne plate, a ona nikada sudskim putem nije tražila svoj novac jer je radila na crno.


Džastina je ipak našla načina da se osveti, pa je napisala knjigu u kojoj je opisala sve što je doživela u nemačkim kućama. Reakcije na njenu prvu knjigu bile su brojne i burne. Ona je postala samouverenija, ali je nastavila da čisti po kućama. O svemu što joj se dogodilo piše u drugoj knjizi pod naslovom "Ne sasvim čisto" u kojoj priča i o svojim novim doživljajima na poslu. Tako je u drugoj knjizi objavila novu top listu stvari otkrivenih pod nemačkim krevetima.

1. Knjiga "Pod nemačkim krevetima" čije su stranice napola izgorele
2. Puna pelena - za odrasle
3. Ček za operaciju povećanja grudi
4. Cucla varalica s tragovima ruža za usne u kući bez dece
5. Čipkasto donje rublje s nalepljenim gumenim penisom
6. Plazma-televizor za koji se nedeljama verovalo da je izgubljen
7. Mrtva ptica koju je verovatno mačka tu dovukla
8. Mali srebrni tanjirić s dve crte kokaina
9. Lula za hašiš
10. Duže vreme upotrebljavana zubna proteza

2024 © - Vesti online