Četvrtak 26.04.2012.
20:10
Vestionline, novosti.rs

FIFpro tražio da se ukine suspenzija Ivanoviću

Možda i zaigra u finalu - Branislav Ivanović

Međunarodna federacija profesionalnih fudbalera (FIFPro) odlučila je da zatraži od UEFA da poništi suspenzije igračima Čelsija Branislavu Ivanoviću, Raulu Meirelešu, Ramirešu i fudbalerima Bajerna Holgeru Baštuberu, Luisu Gustavu i Davidu Alabi, kako bi ove ekipe bile kompletne u finalu Lige šampiona 19. maja u Minhenu.

"Ne postavlja se pitanje da diskvalifikacije Džona Terija koji je u polufinalu dobio crveni karton, ali je nepravedno ostale fudbalere lišiti mogućnosti da igraju odlučujuću utakmicu", rekao je predstavnik FIFPro Simon Barker.

Podsetimo, pred Svetsko prvenstvo 2010. FIFA je odlučila da posle četvrtfinalnih duela poništi žute kartone kako bi se izbeglo da veliki broj fudbalera propusti odlučujuće utakmice. Isti sistem će biti primenjen i na Evropskom prvenstvu ove godine u Poljskoj i Ukrajini.

Teri će moći da podigne trofej Lige šampiona

 

Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) saopštila je danas da će kapiten Čelsija Džon Teri moći da podigne trofej Lige šampiona, iako je suspendovan za finalni meč protiv Bajerna iz Minhena.

 

Kako se navodi, Teriju će biti dozvoljeno da podigne trofej, ukoliko Čelsi pobedi, kao i da dobije medalju. On će moći da se pridruži svojim saigračima u svlačionici u Minhenu 19. maja ali ne i da sedi na klupi sa trenerom i rezervama tokom meča.

 

Teri će propustiti finale, jer je udario kolenom igrača Barselone Aleksisa Sančesa za vreme polufinalne utakmice i dobio crveni karton.

2024 © - Vesti online