Četvrtak 26.04.2012.
16:51
Beta

Gradonačelnica Pančeva: Ko je oštećen nek' se žali poljoprivrednicima

Traktorima blokiran put Beograd-Pančevo

"Šteta je ogromna, samo u slučaju Autotransportnog predueća 'Pančevo' iznosi milion dinara dnevno, a da ne govorimo koliku štetu mogu da uzrokuju izostanci pacijenata sa pregleda i primanja terapije", kazala je Martinovićeva.

Kako se navodi u saopštenju sa hitne sednice Gradskog veća Pančeva zbog blokade puteva, gradonačelnica je podsetila da se Pančevo treći put u kratkom vremenskom periodu našlo pod blokadom.

Ona je apelovala na organizatore protesta poljoprivrednika, nezadovljinih novim načinom subvencionisanja, da vozilima Hitne pomoći i nabavke za bolnice i obdaništa omoguće prolaz kroz barikade. Na sastanku je rečeno da zbog blokade Opšta bolnica ima problema sa nabavkom lekova i sanitetske opreme i da je pod znakom pitanja odlazak pet Pančevki kojima se finansira treći pokušaj vantelesne oplodnje.

Martinovićeva je zatražila i da se radnicima Javnog komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" omogući pristup radnim mestima, kako bi bilo obezbeđeno normalno vodosnabdevanje grada koji ima oko 120.000 stanovnika.

Gradonačelnica Pančeva Vesna Martinović je kazala i da nije postignut dogovor između predstavnika grada, policije i poljoprivrednika, jer se predstavnici organizatora blokade nisu pojavili na sastanku koji je bio organizovan jutros.

Poljoprivrednici u Srbiji juče su počeli proteste blokadom puteva u Vojvodini i Srbiji zahtevajući vraćanje subvencija po hektaru obradive površine umesto novog načina subvencionisacnja po prinosima.

2024 © - Vesti online