Četvrtak 26.04.2012.
06:51
Alo!

Andriji Draškoviću plene imovinu zbog duga!?

Andrija Drašković duguje Upravi javnih prihoda 3.738.486,95 dinara
 

Drašković već duže vreme odbija da uplati pomenuti iznos u gradski budžet, pa je od suda zatraženo da donese rešenje kojim dozvoljava ulazak procenitelja građevinske struke u njegov klub u Uskočkoj ulici u Beogradu radi procene te nepokretnosti kako bi grad na taj objekat uspostavio hipoteku.


- Drašković duguje Upravi javnih prihoda 3.738.486,95 dinara, a pošto nije platio dug, grad Beograd je 1. avgusta 2011. doneo rešenje o prinudnoj naplati. S obzirom na to da nadležni iz Uprave javnih prihoda nisu mogli da uđu u objekat jer ih je Drašković u tome onemogućavao, sudu su poslali zahtev da donese rešenje kojim se ovlašćenom procenitelju iz oblasti građevinske struke dozvoljava ulazak u poslovni prostor u Draškovićevom vlasništvu u Uskočkoj ulici u Beogradu radi popisa i procene vrednosti navedenih nepokretnosti dužnika - izjavila je za “Alo!“ sudija Gordana Vuković, portparol Prvog osnovnog suda u Beogradu. Vukovićeva objašnjava da je sud 13. decembra prošle godine doneo rešenje o izvršenju i dostavio ga Upravi prihoda i Draškoviću.

Vile vredne milione evra

Drašković je vlasnik luksuzne kuće na Dedinju, a šuška se i da više godina za nju nije platio porez na imovinu, kao i velelepne vile na desnoj obali veštačkog jezera Kudoš u selu Pavlovci kod Rume, čija se vrednost procenjuje na četiri miliona evra. Tokom devedesetih je držao klub “Mažestik“, a zatim popularni klub “Havana“ u ulici Nikole Spasića u Beogradu, koji se nalazi ulicu dalje od lokala u Uskočkoj ulici.

- Od suda je traženo da protiv Draškovićeve volje, a u svrhu uspostavljanja hipoteke, donese rešenje o ulasku u poslovne prostorije dužnika. Prvi osnovni sud je 13. decembra prošle godine dozvolio da ovlašćeni procenitelj u postupku koji se vodi pred Upravom za javne prihode uđe u poslovni prostor Andrije Draškovića. Po tom rešenju, procenitelj sme da uđe i izvrši procenu kako bi na osnovu nje grad Beograd uspostavio hipoteku na poslovni prostor, a sve u skladu sa Zakonom o poreskom postupku i poreskoj administraciji - precizira Vukovićeva i dodaje da će na osnovu tog rešenja Uprava javnih prihoda, a ne sud, da sprovodi postupak prinudne naplate, o čemu su i obavešteni 5. marta.


Kako piše “Alo!“, vlasnik parcele je jedna državna firma, a klub u kojem je naređena plenidba imovine ne vodi se na njegovo ime, već na osobu iz Kragujevca. Osim toga, kao zastupnici pojavljuju se i državljanin Grčke i Austrije, pa je nepoznato da li je Drašković u međuvremenu prodao ili iznajmio taj prostor. Draškoviću je rešenje o prinudnoj naplati dostavljeno u zatvor u Sremskoj Mitrovici, u kojem od kraja oktobra 2010. izdržava devetogodišnju kaznu zbog ubistva Surčinca Zvonka Plećića Pleće (38). Pošto je već izdržao skoro četiri godine, na slobodi bi trebalo da se nađe krajem 2015.

2024 © - Vesti online