Sreda 25.04.2012.
15:03
Vestionline, Beta

UEFA menja pravila o suspenziji za finalne mečeve

Pravilo prema kome igrač koji u polufinalnom meču zaradi treći žuti karton u nekom takmičenju ipak ima pravo da nastupa u finalu pre dve godine je uvela Svetska fudbalska federacija (FIFA).

Za takvim pravilom najviše žale fudbaleri Čelsija koji su u polufinalnom duelu sa Barselonom u utorak ostali bez tri fudbalera za finale zbog žutih kartona.

Osim reprezentativca Srbija Branislava Ivanovića londonski klub biće oslabljen i za Brazilca Ramireša i Portugalca Raula Meirelješa. Uvođenje novog pravila predložiće Komitet za klupska takmičenja UEFA, a konačnu odluku doneće Izvršni odbor te organizacije na čijem je čelu Mišel Platini.

UEFA je danas saopštila da će Disciplinski komitet razmatrati i povećanje kazne igraču Čelsija Džonu Teriju koji je isključen na polufinalnom duelu Lige šampiona protiv Barselone i takođe će propustiti finale.

Teri će možda morati da preskoči još neki meč, a odluku o tome doneće disciplinski komitet na zasedanju 24. maja. I pored crvenog kartona Terija, njegov klub ostvario je pozitivan rezultat u Barseloni i posle minimalne pobede na svom terenu i 2:2 na "Nou Kampu" u utorak plasirao se u finale koje će se igrati u Minhenu 24. maja.

2024 © - Vesti online