Nedelja 17.01.2010.
11:01
Press

Otkriven mladić koji je raširio priču o nepotpisanim vozačkim dozvolama

Reč je o mladiću koji je sa kompjutera firme u kojoj je zaposlen poslao oko 1.000 SMS poruka sa netačnom informacijom, koja je munjevito počela da se širi među vozačima. Vest su preneli i mnogi mediji, zbog čega je među vlasnicima nepotpisanih vozačkih dozvola zavladala prava panika.

Zbog ove naizgled pouzdane informacije, skoro svi vlasnici vozačkih dozvola koji to nisu ranije uradili, su stavili svoj potpis na ovaj dokument. Policiji nije prijavljen ni jedan slučaj da je neko platio kaznu zbog nepotpisivanja dozvole, pa je MUP zbog toga vrlo brzo ispitao slučaj i otkrio da je reč o dezinformaciji. Zbog ove neslane šale, koja je izazvala pravu pometnju, protiv mladića koji je širio lažne informacije MUP ipak neće pokretati postupak.

MUP Srbije je istog dana izdao saopštenje da Zakon o bezbednosti saobraćaj na putevima ne predviđa bilo kakvu kaznu za vozača koji nije potpisao svoju dozvolu, a ministar Ivica Dačić je naložio da se svi navodi ispitaju i pozvao oštećene građane da prijave takve slučajeve ukoliko ih je bilo.

2024 © - Vesti online