Sreda 25.04.2012.
13:20
Vestionline

Udruženje "Zvončica": I deca obolela od raka imaju nadu

U našem regionu svake godine oboli oko 1.000 dece, a više od 200 dece umire od različitih malignih oboljenja
 

Na Konferenciji će prisustvovati predstavnik Ministarstva zdravlja, dr Jugoslav Kelečević i Ljiljana Jovčić iz gradskog sekretarijata za dečju zaštitu.


Pod pokroviteljstvom Internacionalne Konfederacije Udruženja Roditelja Dece Obolele od Raka ICCCPO www.icccpo.org koja blisko sarađuje sa Međunarodnim Društvom Pedijatrijske Onkologije SIOP www.siop.nl od 2005. godine, redovno se održavaju skupovi roditeljskih udruženja iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, a ove godine i iz Bugarske.


Na konferenciji će biti predstavljeni evropski standardi u lečenju, kampanja za rano otkrivanje tumora na mozgu, značaj aktivnog učešća roditelja u novim kliničkim ispitivanjima lekova za dečiji kancer i zajedničkim EU projektima ICCCPO i SIOPe.

Govoriće se o kasnim posledicama citostatskog lečenja, adekvatnoj ishrani dece tokom primanja hemioterapije, uspostavljanju linka između pedijatara i adultnih lekara, o pružanju podrške porodicama preminule dece, kao i o uspostavljanju dobre komunikacije svih učesnika u lečenju dečijih malignih bolesti.

Na Konferenciji će takođe učestvovati i nekadašnja bolesna deca, a sada izlečeni mladi ljudi, koji u svetu sve više uzimaju aktivno učešće u kreiranju zdravstvene i socijalne politike.

Kompanije i pojedinci koji žele da pomognu da se što više dece izleči od malignih bolesti, više informacija mogu dobiti pozivom na broj 011/26-00-444.

 

Sve donacije se mogu uplaćivati na račun kod "Komercijalne banke" AD Beograd 205-147874-47, poziv na broj PC2012.

 

Primalac je Udruženje "Zvončica", Palmotićeva 25a, a svrha uplate "donacija za PC".

2024 © - Vesti online