Sreda 25.04.2012.
11:50
Beta

Pastor: Poljoprivrednici su u pravu

Izgleda da su uverenje i ambicija ministra poljoprivrede važniji od svega: Ištvan Pastor

Pastor je za današnji novosadski Mađar so (Magyar szo) rekao da "izgleda da su uverenje i ambicija ministra poljoprivrede (Dušana Petrovića) važniji od svega. Seljaci su u potpunosti u pravu".

Dodao je da se SVM nada da "nadležna osoba može da se vrati na pravi put osobu koja je sa njega skrenula". Prema rečima Pastora, u državnom budžetu ima dovoljno novca za isplatu subvencija poljoprivrednicima jer je to bilo planirano.

"Ako tog novca nema, onda neko treba da položi račun o tome gde je", kazao je Pastor.

Nezadovoljni novim načinom subvencionisanja proizvodnje po kilogramu predate robe, poljoprivrednici su najavili da danas počinju protesnu vožnju na 80 mesta u Vojvodini i na 27 u centralnoj Srbiji, rekao je agenciji Beta član Organizacionog odbora protesta poljoprivrednika Miroslav Ivković.

Poljoprivrednici zahtevaju da se vrati stari način subvencionisanja proizvodnje od 14.000 dinara po hektaru, produži rok za podelu bonova za dizel gorivo do 1. jula i primeni usvojene Strategije ruralnog rezvoja do 2013. godine, jer je ona uslov za korišćenje sredstva iz IPA fondova EU.

2024 © - Vesti online