Utorak 24.04.2012.
23:49

Erika Badu na Egzitu

Erika Badu, koja će nastupati trećeg festivalskog dana, u karijeri je osvojila četiri Gremi nagrade, a prepoznatljiva je po svom muzičkom stilu u kojem kombinuje afričke ritmove i američki bluz, džez i fank.

Erika Badu

Organizatori su najavili da će zvezde glavne bine ove godine biti i njujorški sastav Herkules end lav afer koji će nastupiti dan ranije, u petak 13. jula. Sastav Herkules end lav afer muzički je projekat koji predvodi di - džej Endi Butler, a tokom njihovog nastupa publika će imati prilike da čuje spoj starog disko i modernog elektronskog zvuka u hitovima kao što su Blajnd  i Ju bilong.

Na Fjužn bini, pored već najavljenih Toj dolsa i benda Litl dregon, nastupiće i britanski sastav Sitizens čiji će album prvenac, pod nazivom "Here
We Are", biti objavljen u maju ove godine.

Na ovogodišnjem Egzit festivalu nastupe su do sada potvrdili i legendarni britanski pop sastav Djuran Djuran (Duran Duran), popularni Gans end rouzis i rokenrol atrakcija Vulfmader.

Na glavnoj bini nastupiće i nesvakidašnja pevačica Bet Dito sa svojim bendom Gosip, američki sastav Nju order, kao i britanci Skindred i Plen bi.  Ljubitelji elektronske muzike će na Dens areni imati prilike da slušaju i dzi- džejeve kao što su Riči Havtin, Feliks da hausket, Mis Kiten i Loren Garnie, a nastupe su potvrdili i predstavnici izdavačke kuće Cadenza.

Egzit festival će biti održan od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, a popularni kamp Egzit vilidž će biti otvoren od 10. do 17. jula.

2024 © - Vesti online