Utorak 24.04.2012.
21:14
Beta

Butulija: Potrebno nam je više vremena za isplatu dugova

Predsednik RK Crvena zvezda - Igor Butulija

"Jedini problem nam je vreme. Ne sporimo da ćemo isplatiti sve, a ako nam opet budu oduzeti bodovi onda nemam reči. Mnogi rukometni radnici sa kojima sam razgovarao su 'zgranuti' onim što nam se dešava", rekao je Igor Butulija novinarima na konferenciji u Beogradu.

Crvenoj zvezdi je dat rok do petka da ispuni finansijske obaveze prema igračima, inače će joj biti oduzeto još bodova.

"Učinićemo sve da pokušamo da isplatimo igrače do petka, ali nismo čarobnjaci iz Oza pa da za dve sekunde rešimo problem. Pisaćemo Ministarstvu sporta, Olimpijskom komitetu i Sportskom savezu Srbije pošto je ovde došlo do ucenjivanja", rekao je Butulija.

On je dodao da se duguje šestorici igrača, ali da se ne radi o "stotinama hiljada evra" i da klub neće uzimati kredite od banaka.

"Ne želimo da ulazimo u kredite, pošto već razgovramo sa sponzorima i, ponavljam, samo je u pitanju vreme. Tražimo razumevanje i strpljenje, kao i da se poštuju tradicija i istorija kluba. Oni kojima se najviše duguje svesni su da će dobiti pare, ali ima onih koji su nagovoreni da vrše pritisak kako bi nam se oduzimali bodovi", ocenio je predsednik crveno-belih.

Butulija je rekao da posle šest već oduzetih bodova njegovoj ekipi nije optimista da će nadležni pokazati razumevanje.

"Ne želimo nikoga da okrivljujemo, niti imenujemo već da objasnimo da oduzimanje bodova deci koja 'izgaraju' na terenu nema smisla. Ne želimo da vodimo agresivnu politiku, ali moramo da zaštitimo klub", dodao je on.

Predsednik rukometnog kluba Crvena zvezda najavio je da će uskoro formirati Upravni odbor.

"Želim da napravim ozbiljan tim ljudi koji će voditi klub", istakao je Butulija i naveo da će politika kluba ubuduće biti da igraju samo igrači koji na "pravi način osećaju šta je Crvena zvezda".

Crvena zvezda je posle 25 kola u prvenstvu Srbije 10. na tabeli od 16 klubova.

2024 © - Vesti online