Utorak 24.04.2012.
20:03
Beta

Agencija za privatizaciju: Sve zakonito u vezi Azotare

Policija je juče uhapsila sedmoro osumnjičenih da su od 2007. godine do 2009. godine naneli višemilionsku štetu zloupotrebom pri privatizaciji Azotare i obezvređivanjem vrednosti opreme pogona "Karbamid 2".

Azotara Pančevo

"Prodaja pogona 'Karbamid 2' je izvršena bez saglasnosti Agencije za privatizaciju, a predstavljala je i osnov za kasniji raskid kupoprodajnog ugovora upravo od strane Agencije", piše u saopštenju Agencije za privatizaciju.

Kolegijum Agencije za privatizaciju zatražio je hitan sastanak sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem, ministrima ekonomije i pravde Nebojšom Ćirićem i Snežanom Malović, kao i sa skupštinskim Odborom za privatizaciju, kako bi se otklonile sumnje javnosti u zakonitost rada Agencije za privatizaciju i njenih zaposlenih u u privatizaciji Azotare.

"Bez namere da prejudiciramo ishod istražnog postupka, iznenađeni smo činjenicom da se u istu ravan stavljaju ljudi koji su svojim postupcima u rukovođenju Azotarom doveli do nezakonitih radnji i službenici Agencije za privatizaciju, koja je sve aktivnosti preduzimala u interesu Azotare i države", navela je Agencija.

Među uhapšenima je i Julijana V. koja je u Agenciji bila zadužena za privatizaciju Azotare. Agencija za privatizaciju je u saopštenju za javnost dala opširnu "hronologiju prodaje Karbamida 2".

2024 © - Vesti online