Utorak 24.04.2012.
10:06
Vestionline

SNP Naši: Sprečite prošiptarski projekat na Egzitu!

Najava projekta "Kosovo 2.0"
 

“Srpski narodni pokret Naši zahteva od vlasti Republike Srbije i MUP-a Srbije da pod hitno spreče održavanje promocije prošiptarskog projekta “Kosovo 2.0“ na konferenciji ŠER (Share Conference) koju organizuje festival Egzit, a koja je najavljena za 28. april 2012. godine u Beogradu, u Domu Omladine.


ŠER konferencija je kao deo svog programa za 28. april 2012. godine najavila predstavljanje ovog projekta, kao i učestvovanje ljudi koji stoje iza projekta “Kosovo 2.0“ na samoj konferenciji, a projekat “Kosovo 2.0“ se bavi direktnom promocijom narko-države Kosovo kao nezavisne države koja nije u sastavu Republike Srbije, što predstavlja direktno podrivanje ustavnog poretka Republike Srbije.


Ovaj projekat pored promocije “Kosovara kao mlade nacije i Kosova kao države“, objavljuje i čisto političke tekstove i studije baveći se direktno pitanjima odnosa Srbije i izmišljene države “Kosovo“, pri tome napadajući i izrugivajući se bratskim odnosima Ruske Federacije i Republike Srbije.


SNP Naši pozivaju Javno tužilaštvo Republike Srbije da pod hitno podigne optužnicu protiv odgovornih u menadžmentu ŠER Konferencije i Egzit festivala zbog krivičnog dela podrivanja ustavnog poretka Republike Srbije i promovisanja nelegalne države Kosovo na teritoriji Republike Srbije, a u skladu sa svojom građanskom obavezom i pravima, SNP NAŠI će podneti i krivičnu prijavu protiv pomenutih počinioca ovog krivičnog dela.


Zahtevamo od Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva Republike Srbije, kao i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, da u skladu sa moralnim principima i svojom ustavnom i zakonskom obavezom prekinu saradnju i pokroviteljstvo ove konferencije, kao i da se javno ograde zvaničnim saopštenjem od ovog krivičnog i protivustavnog dela, a sredstva građana Republike Srbije kojima finansira ovaj protivustavni događaj traže nazad od organizatora i vrate ih u budžet Republike Srbije u najbržem mogućem roku, u suprotnom će SNP NAŠI i protiv odgovornih u ministarstvima podneti krivične prijave zbog saučesništva u podrivanju ustavnog poretka Republike Srbije.


SNP Naši pozivaju sve patriotske organizacije, srpske navijačke organizacije i rodoljube da 28. aprila u 15 časova ispred Doma omladine u Beogradu izraze svoj mirni protest protiv ovog protivustavnog i skandaloznog delovanja organizacije Egzit, kao i da svojim okupljanjem još jednom ukažu na činjenicu da srpske patriotske organizacije bivaju progonjene pretnjama zabrane i montiranim sudskim procesima, dok druge organizacije koje su pod pokroviteljstvom stranih ambasada i pod pokroviteljstvom državnih ministarstava nesmetano vrše najteža krivična dela podrivanja ustavnog poretka“, stoji u saopštenju SNP Naši.

2024 © - Vesti online