Utorak 24.04.2012.
10:32 >> 13:39h
Beta

Vraneš: Finale Fed kupa je san svakog selektora

Srbija je u Moskvi pobedila reprezentaciju Rusije sa 3:2 i prvi put u istoriji plasirala se u finale.

"Još sam pod utiskom. Presrećan sam zbog rezultata koji smo napravili. Mislim da je to san svakog selektora. Čestitam svim igračicama i celom timu, koji nam je bio velika podrška sve ove dane", rekao je Vraneš i dodao da je Teniski savez u ambasadi Srbije u Moskvi organizovao malo okupljanje na kojoj je proslavljena pobeda.

"Sa nama su bili počasni predsednik TSS Slobodan Živojinović i predsednik UO Toplica Spasojević. Bili su i naši košarkaši Nenad Krstić i Miloš Teodosić. Mislim da smo svi zajedno uživali", rekao je Vraneš.

Srbija će igrati u finalu sa Češkom 3. i 4. novembra. 

Selektor Fed kup reprezentacije istakao je da je do finala "još daleko".

"Čim se odmorim počeću da razmisljam šta ćemo i kako ćemo. Sve devojke u reprezentaciji su krenule da dižu svoj tenis na viši nivo. Čini mi se da će se ove godine 'sve kockice složiti'", rekao je Vraneš.

Teniserka Srbije Bojana Jovanovski, koja nije igrala u polufinalu, naglasila je da je uživala u mečevima u Moskvi.

"Atmosfera je jako lepa i nadam se da će tako biti i u budućnosti. Ja ne mogu da verujem da smo u finalu. Poslednja tri meča su bila teška i sva tri smo igrali u gostima. Verujem da možemo da osvojimo titulu", rekla je Jovanovski.

Ona je dodala da nije dobro počela ovu sezonu, jer je menjala mnogo toga u svojoj igri - servis, kao i kretanje po terenu.

"Treba vremena da sve dođe na svoje mesto. Za nekoliko dana putujem na turnir u Budimpeštu, onda u Madrid, Rim, pa na Rolan Garos. Nadam se da ću biti u boljoj formi i da će moja igra biti na višem nivou", rekla je Jovanovski.

Počasni selektor Dejvis kup reprezentacije Radmilo Armenulić ocenio je da je značajn doprinos selektora Vraneša u uspehu teniserki.

"Bilo je teško igrati protiv Rusije, koja je četiri puta osvajala Fed kup. Ana i Jelena su odigrale teške mečeve. Nadam se uspehu u finalu", rekao je Armenulić.

Predsednik Upravnog odbora Teniskog saveza Srbije Toplica Spasojević smatra da devojke zaslužuju divljenje.

"One su izgladile neke nesporazume koje su možda imale u prošlosti. Ovo je možda i najveći uspeh ženskog ekipnog sporta u poslednjih 20 godina", rekao je Spasojević.

2024 © - Vesti online