Utorak 24.04.2012.
12:03
B. M.

Nokautom do trona

Pred 4.000 gledalaca u švajcarskom gradu Kuru Aleksandar Petković (31), profesionalni bokser teške kategorije iz Minhena, stigao do svoje nove titule.

On je u drugoj rundi nokautom pobedio austrijskog teškaša Patrika Bergera (33), koji boksuje pod francuskom zastavom, i tako postao prvak sveta i u GBU verziji.

Petković je na gala bokserskoj večeri ostvario 23. pobedu nokautom u 51 borbi u profesionalnom ringu. On ima po četiri poraza i nerešena rezultata u dosadašnjoj karijeri.

"Neočekivano mi se ukazala prilika da se borim za titulu prvaka sveta u teškoj kategoriji u GBU verziji i sa mojim timom sam to prihvatio. Moj protivnik bio je uspešan takmičar kik-bokser u K1 Patrik Berger. Iako je meč bio planiran u 12 rundi, uspeo sam da Bergera nokautiram već u drugoj i proglašen sam za boksera meseca u GBU asocijaciji. Berger ima još jedno ime Gregori Toni i pod tim imenom u Francuskoj je poznat i važi kao treći najbolji teškaš u ovoj zemlji", kaže zadovoljan posle osvajanja titule Petković.


Posle uspešne karijere u amaterskoj konkurenciji, Petković je 1997. ušao u vode profesionalnog boksa. Titulu svetskog prvaka u teškoj kategoriji u GBU verziji Petković je osvojio jer zbog bolesti aktuelni svetski prvak nije bio u mogućnosti da brani titulu. Na najbolji način Petković je iskoristio ovu priliku i stigao do nove titule u profi boksu. 

2024 © - Vesti online