Utorak 24.04.2012.
10:17
Blic

Srpski “naučnik-prevarant“: Nisam radio ništa protiv zakona

Stefan Vlajković na svečanosti dobijanja stipendije Fonda za mlade talente
 

Vlajković, koji je postao poznat javnosti po inicijativi za uključivanje Srbije u projekat izrade satelita, demantuje da je bilo šta radio protiv zakona.

- Sa osnovnih studija sam prvo otišao u letnju školu i Cirihu, položio razliku u ispitima i na osnovu toga upisao doktorske studije. Na osnovu toga sam i dobio stipendiju Fonda. Fizički fakultet sam obavestio da sam postao asistent na Tehnološkom institutu u Cirihu, tako da ne znam o čemu je reč - kaže Vlajković.


Prijavu protiv Vlajkovića podneo je prodekan za nastavu Fizičkog fakulteta Ivan Dojčinović, koji kaže da njihov bivši student na fakultetu položio samo sedam ispita, a da je u dokumentu naveo 25.


- Rodila se sumnja pa sam od Fonda zatražio na uvid dokumente koje je Vlajković podneo. Zaključili smo da je napravio dokument koji mu odgovara. Ovo nije samo falsifikat, već prevara - kaže Dojčinović.


Dojčinović ukazuje da je o tome obavestio Fond, da je policiji podneo prijavu protiv Vlajkovića i da je na fakultetu pokrenut disciplinski postupak.

2024 © - Vesti online