Ponedeljak 23.04.2012.
07:22
Blic

Rodila zdrave blizance 42 dana nakon moždane smrti

Kristin Bolden (26) je pukla aneurizma u mozgu i lekari su morali da proglase moždanu smrt i nesrećnu trudnicu stave na aparate za održavanja života
 

To se nije dogodilo, ali nakon 42 dana carskim rezom je donela na svet potpuno zdrave muške blizance, Nikolasa i Aleksandra, što njena porodica i lekari smatraju pravim čudom.

- Mazili smo joj stomak i pričali bebama - sa suzama u očima se prisećaju Kristinini najbliži.

U trenutku kada je postalo jasno da visok krvni pritisak majke u moždanoj smrti počinje da ugrožava blizance, prodici je predočeno da će morati da bira između daljeg održavanja njenog života na apratima i života dece.


Teška srca, porodica se odlučila za blizance, nadajući se da će njihov dolazak na svet i šok od carskog reza bez anestezije Kristinu ipak prenuti iz kome.

Nada je bila uzaludna, ali carski rez je izveden uspešno i bebe su dobro, mada se još nalaze u inkubaturu, jer su rođene prevremeno, u 25 nedelji trudnoće, sa težinom od oko 600 grama.
 

Kristinin partner, prijatelji i mnogobrojna rodbina sa nestrpljenjem očekuju da mali blizanci ojačaju i da se nađu među njima, spremni da im pruže nesebičnu ljubav i brigu, kakvu je, kako tvrde svi koji su je poznavali, njihova majka za života pružala svojim najbližima, a naročito deci u porodici.


- Bila je tako puna života, tako energična. Uvek kad pomislim na nju shvatim koliko život uzimamo zdravo za gotovo i kako nešto ovako može svakome da se dogodi. Sada se samo molim da blizanci budu dobro - kaže Kristinina koleginica i prijateljica Astrijana Sari.

VIDEO: Članovi porodice nesrećne devojke pričaju o teškoj odluci koju su morali da donesu:  

2024 © - Vesti online