Nedelja 22.04.2012.
17:05
Vestionline, Beta

Jelena: Ana i ja samo zajedno možemo do uspeha

Veliki uspeh srpskih teniserki

Fed kup reprezentacija Srbije plasirala se u finale Svetske grupe, pošto je u Moskvi najpre Ana Ivanović pobedila Anastasiju Pavljučenko, a potom je Jelena Janković savladala Svetlanu Kuznjecovu sa 2:0 (6:1, 6:4).

Jelena je posle meča rekla da je iza devojaka uzbudljiv vikend koji im je doneo veliku radost.

"Bilo je teško. Uradile smo veliku stvar i sada ćemo se boriti za trofej. Srećna sam što sam osvojila odlučujući poen, ali i ponosna na ceo tim", rekla je posle meča Jankovićeva i dodala da je cela ekipa dala doprinos plasmanu u finale.

"Ana Ivanović i ja ne možemo jedna bez druge da napravimo uspeh u Fed kupu. Svi u timu su imali svoje manje ili veće uloge. Rezultat je fantastičan", rekla je Jelena.

Teniserka Srbije istakla je da je u dosadašnjoj karijeri postigla mnogo, da je bila prva na svetu, ali da je uvek sa zadovoljstvom igrala za svoju zemlju.

"Nadam se da se svi raduju što ćemo igrati u finalu", rekla je Jankovićeva.

Bojana Jovanovski i Ana Ivanović

Teniserka Srbije Ana Ivanović izjavila je posle pobede u meču Fed kupa, protiv Ruskinje Anastasije Pavljučenkove, da je srećna što je uspela da ostane smirena i da preokrene rezultat u svoju korist.

"U prvom setu nisam imala utisak da sam toliko loše igrala, kakav je bio rezultat. Nisam imala prilike da otvorim teren kako sam htela, a njoj je sve polazilo za rukom. Servirala je veoma dobro i imala dosta vinera sa svih strana", rekla je Ana.

Ona je dodala da je kasnije njena protvnica "malo pala", što je osetila i iskoristila svoju šansu.

"Srećna sam jer sam ostala smirena i agresivna, što sam uspela da ostanem 'čiste glave' i okrenem meč u svoju korist", rekla je Ivanovićeva.

Teniserka Srbije naglasila je da joj je puno značila podrška sa tribina.

"Čak i kada sam gubila sa 5:0 u prvom setu, uspeli su da mi prenesu pozitivnu energiju", dodala je Ana.

Reprezentacija Srbije igraće početkom 3. i 4. novembra sa Češkom, koja je savladala Italiju sa 4:1.

"Presrećna sam rezultatom, mislim da smo ovo svi dugo sanjali. Puno nam znači i što smo došli do ubedljive pobede i na korak smo od ostvarenja velikog sna", kazala je Ivanovićeva i ocenila da srpska selekcija ima velike šanse u finalu.

"Mislim da imamo velike šanse u finalu. Sigurno neće biti lako protiv Češke, one imaju jako dobar i uigran tim. Ipak, i mi smo došli do finala sa razlogom i imamo dosta vremena da se spremimo za taj neizvestan duel", kazal je najbolje rangirana srpska teniserka.

2024 © - Vesti online