Nedelja 22.04.2012.
15:30
Vestionline

Nadal pobedio Đokovića za titulu Monte Karla

 

Bilo mu vreme da pobedi Novaka - Rafael Nadal

Rafael Nadal je na taj način osmi put zaredom osvojio ovaj Masters turnir, a i prekinuo je niz od sedam uzastopnih finala ATP turnira i Gren slemova u kojima je gunio od Đokovića. 

Nadal je lako i ubedljivo savladao Novaka, prvi put posle godinu i po dana, a srpskom teniseru je ovo najubedljviji poraz od Nadala u dosadašnjim susretima.

Izuzimajući uvodni gem bilo je očigledno da je Španac bolje ušao u meč. Potvrdio je uvodni brejk bez većih problema, ali se u petom gemu probudio i Đoković. Srpski teniser je smanjio na 3:2, ali ni u nastavku Novak nije pronašao rešenje za servis velikog rivala, pa je Nadal napravivši još jedan brejk poveo sa 6:3.

Početkom drugog seta Đoković je delovao rezignirano, olako je pravio greške pa je Nadal dobivši i šesti uzastopni gem poveo sa velikih 4:0. Novak je uspeo da napravi jedan brejk i to je bilo sve, jer je Španac u velikom stilu došao do 42. uzastopne pobede u Monte Karlu.

Bez obzira na poraz, Đoković će od ponedeljka uvećati prednost u odnosu na Nadala, a srpski teniser trebalo bi da ima 13.270 ATP poena, a Španac 9715.

2024 © - Vesti online