Nedelja 22.04.2012.
15:15
P. Živković - Vesti

I Bajern bi Lazara Markovića

Lazar Marković je zaludeo fudbalsku Evropu! Možda nije postigao gol u prolećnom delu sezone, ali će biti velika zvezda predstojećeg prelaznog roka. I dok se crno-beli trude da obezbede produžetak ugovora čačanskog bisera, svetski mediji "šalju" Markovića na različite destinacije, i to pod skute klubova sa ozbiljnom reputacijom.

Partizanovog tinejdžera (u martu proslavio 18. rođendan) na oku odavno drže skauti Intera, Rome, Fiorentine i Juventusa, a Nemci tvrde da je za talentovanog napadača zainteresovan i njihov simbol - Bajern.

Pohvale za petoricu Srba


Nemci su pojedinačno, uz reči hvale, predstavili još Darka Lazovića, Nikolu Maksimovića, Filipa Jankovića (Crvena zvezda), Aleksandra Kataija (Vojvodina) i dosadašnjeg vezistu Radničkog 1923, a od leta Groningena, Filipa Kostića.
Za Jankovića se napominje da je dijamant kojeg treba izbrusiti uz napomenu o interesovanju Rome. U svakom slučaju, Marković nije jedini fudbaler sa srpskih prostora interesantan fudbalskoj Evropi.

U članku portala specijalizovanog za fudbalske transfere širom Evrope, "Transfermarkt", autori navode sve bitne podatke iz karijere Lazara Markovića, upoređujući ga sa još jednim nekadašnjim crno-belim biserom - Stevanom Jovetićem. Bajern planira rekonstrukciju tima, veliko je pitanje šta će biti sa Riberijem i Robenom, pa u Minhenu smatraju da bi Marković mogao a bude kvalitetno i dugotrajno rešenje.

Ne treba zaboraviti da su i Englezi pisali o Markoviću, dovodeći ga u vezi sa Čelzijem. Za popularne "plavce" Marković je rekao mnogo lepih reči, poručivši da čak i navija za njih! Naravno, navijačko opredeljenje neće imati uticaj kad Markec bude odlazio iz Humske. A, na to posebno računaju u milanskom Interu. Masimo Morati, prvi čovek Intera mora da pravi generalni remont unutar tima, a prema saznanjima uglednog portala goal.com na listi želja Moratija nalazi se i biser Partizana Lazar Marković.

"On je odličan predstavnik generacije 1994. godine. Uz njega postoji mogućnost da se vrati i Mario Baloteli iz Engleske. Pored njih Inter se nada i dolasku Lukasa iz Sao Paula. Takođe su Moratiju interesantni i Mvila iz Rena kao i Musa Sisoko iz Tuluza", piše na ovom portalu.

Sve u svemu, Partizan i Markovića čekaju burno lete. Crno-beli tvrde da će Marković ostati, a ponude su sve veće i bogatije. Prema specijalizovanim sajtovima, Markovićeva vrednost na tržištu procenjena je na oko četiri miliona evra.

Sve prepustio menadžerima


Mediji su poslednjih dana pisali o pregovorima Partizana i Lazara Markovića oko potpisivanja novog ugovora. Kao izdanak omladinske škole, mladi Čačanin je u junu potpisao profesionalni ugovor, prema kome zarađuje 10.000 evra godišnje, klub mu je posle meteorskog uspona ponudio deset puta veću sumu, ali prema nezvaničnim informacijama, Lazar traži 120.000 evra.

 

"Ugovor je moja lična stvar i ne želim da pričam o detaljima", kaže Marković i dodaje da u pregovorima ima svoje zastupnike.


"Ne pregovaram ja. Sve sam prepustio menadžerima, Faljiju Ramadaniju i Nikoli Damjancu. Logično, u svemu je izuzetno bitan stav roditelja, upoznatih o svakom detalju".

2024 © - Vesti online