Subota 21.04.2012.
17:31 >> 18:55h
vecernji.hr

"Vlast tražila da optužim Caneta, Đukanovića i Mićunovića"

Joca Amsterdam

Jocić je ovo izjavio na početku ponovljenog suđenja tročlanom beogradskom delu grupe optužene u Srbiji i Hrvatskoj za ubistvo suvlasnika lista "Nacional" Iva Pukanića i njegovog saradnika Nika Franjića.

Optuženi je rekao da "Mila Đukanovića i Stanka Subotića ne poznaje, niti ih je ikad sreo", a Brana Mićunovića upoznao je 1991. godine i sreo ga samo još jedanput 1993.

Jocić je naglasio da ponudu za svedoka-saradnika nije prihvatio, jer ni na koji način nije umešan u zločin.

Advokatski tim Stanka Subotića reagovao je posle ove Jocićeve izjave i saopštio da je to potvrda "vođenja montiranog krivičnog postupka koji se protiv Stanka Subotića uvek vodi pred istim sudom skoro pet godina, kao i metode koje su korišćene u tom postupku, a sve sa ciljem da se Subotić prikaže kao 'okoreli kriminalac' koji je umešan, ne samo u šverc cigareta iz 1995. i 1996. godine, već i u niz drugih najtežih krivičnih dela...".

Subotićevi advokati najavljuju zbog toga podnošenje krivične prijave "protiv svih lica koja su Sretena Jocića i druga lica, saslušavana u prostupku protiv samog Subotića, podstrekavali na lažno svedočenje, ne bi li na taj način protiv njega izdejstvovali osuđujuću presudu za krivično delo koje nije izvršio".

2024 © - Vesti online