Subota 16.01.2010.
16:45
Tanjug

Obustavljeni letovi ruskih "Su-27"

Suhoj 27
 




Lovac "Su-27", koji je 14. januara poleteo sa aerodroma Dzemgi iz Komsomoljska na Amuru, sa, kako kažu u Ministarstvu odbrane, iskusnim pilotom, nestao je sa ekrana radara ubrzo posle poletanja, a kasnije je utvrđeno da se srušio.

U Habarovskom kraju pronađeni su delovi aviona na oko 30 kilometara od aerodroma, ,a u subotu ujutru i telo pilota.

Načelnik Uprave pres lužbe Ministarstva odbrane Aleksej Kuznjecov, izjavio je da su "u u subotu, oko četiri ujutro, po moskovskom vremenu, na 20 kilometara od Komsomoljska na Amuru, pronađeni delovi aviona i nastradali pilot".

Pronađene su i "crne kutije", koje su poslate na dešifrovanje, a Komisija Ministarstva odbrane stigla je na mesto nesreće i započela istragu. Avionom je pilotirao zamenik komandanta puka za pripreme letova, 42-godišnji potpukovnik Vladimir Sobolev.

Prekid letova lovca "Su-27" povezuje se sa činjenicom da ovo nije prvi slučaj pada tog tipa aviona. U avgustu prošle godine, na tradicionalnom avio-šou u Poljskoj, srušio se beloruski avion te marke, a cela posada, sastavljena od tri pilota, poginula je.

Takođe, u avgustu prošle godine, na avio-salonu "Maks-2009" u Žukovskom, sudarili su se avioni "Su-27" i "Su-27UB". Dvojica pilota su uspela da se katapultiraju, a jedan je poginuo. Tokom 2008. godine dogodile su se tri slične nesreće, a 2005. dve.

Pad ''Su-27'' na aeromitingu u Ukrajini

Pad ''Su-27'' na aeromitingu u Poljskoj

2024 © - Vesti online