Subota 21.04.2012.
10:00
Kurir

Mihajlović selektor za 400.000 evra

Siniša Mihajlović je selektor fudbalske reprezentacije Srbije! Italijanski mediji pišu da je Miha od 20. aprila i zvanično nov selektor „orlova“. Mladi trener raskinuo je ugovor s Fjorentinom i dogovorio saradnju s predsednikom FSS Tomislavom Karadžićem do 2014. godine, a njegov cilj biće plasman na Svetsko prvenstvo u Brazilu.

Prema pisanju italijanskih medija, Siniša Mihajlović (43) kao selektor Srbije zarađivaće 400.000 evra godišnje, a dodatni bonus ga očekuje ukoliko nacionalni tim izbori prolaz na Mundijal. Njegov prvi zadatak biće da podmladi reprezentaciju, ali i da pokuša da među „orlove“ vrati Nemanju Vidića i Dejana Stankovića, koji su posle neuspeha u kvalifikacijama za EP odlučili da više ne igraju za Srbiju.

Siniša Mihajlović iza sebe ima iskustvo rada u Seriji A jer je bio trener Bolonje, Katanije i Fjorentine. Za tri godine je pokazao liderske veštine, posebno hrabrost kada su u pitanju mladi fudbaleri, kojima je uvek davao šansu. Miha je legenda srpskog fudbala, član zlatne generacije Crvene zvezde, s kojom je 1991. godine osvojio Kup šampiona i Prvenstvo sveta.

U bogatoj internacionalnoj karijeri bio je član Rome, Sampdorije, Lacija i Intera, s kojima je osvajao italijanske i evropske trofeje. Za reprezentaciju Jugoslavije upisao je 63 utakmice, uz deset datih golova. 

2024 © - Vesti online