Petak 20.04.2012.
09:55
RTS, B92

Srpska borba protiv droge

Akcija "Mreža". Uhapšeno 6 osoba
 

Akcija "Mreža"

U akciji "Mreža" zaplenjena su tri kilograma heroina, kilogram marihuane, 500 tableta, po deset komada vatrenog i hladnog oružja, municija i 16 automobila.

Policija je pretresla 260 lica i 232 stana, kontrolisano je 560 škola, 38 ugostiteljskih objekata i 19 prostora oko škola. Otkriveno je i osam laboratorija za proizvodnju narkotika. Akcija se nastavlja.

"U okviru akcije 'Mreža' koja je juče sprovedena na području svih policijskih uprava na teritoriji Srbije opservirano je 560 osnovnih i srednjih škola, pregledano i pretreseno 37 ugostiteljskih objekata i 19 otvorenih prostora i pretreseno je 260 lica zbog sumnje da bi mogli da budu cilj i objekat akcije", rekao je Dačić novinarima u Beogradu.

"Mreža" je policijska akcija protiv dilera droga čiji je cilj sprečavanje prodaje i rasturanje narokotika u i oko škola u Srbiji. Dačić je rekao da se šest lica zadržanih u pritvoru terete za krivična dela držanja, proizvodnje i prodaju opojnih droga i za
neovlašćeno nošenje oružja.

Hapšenja narko dilera
 

Akcija "Bač"


Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je juče da se u Srbiji sprovode dve operativne akcije od kojih je u prvoj, nazvanoj "Bač", uhapšeno pet pripadnika novobeogradske grupe koja se bavila proizvodnjom i prodajom sintetičke droge metamfetamina.


Slobode su lišeni Boško Savić (49), Saša Burić (41), Nenad Novaković (46), Đorđije Spasić (62) i Saša Smiljanić (35), saopšteno je iz MUP-a Srbije.


Savić, Burić i Novaković su od septembra 2011. do aprila 2012. na više lokacija u Beogradu, vršili proizvodnju sintetičke opojne droge met-amfetamin i njenu dalju prodaju u zemljama EU.


U proizvodnji opojnih droga, kako je navedeno, pomagali su im Spasić i Smiljanić.
Tokom pretresa, u jednom od iznajmljenih stanova je pronađena ilegalna laboratorija za proizvodnju sintetičke droge, kao i praškasta tečna materija za koju se osnovano sumnja da se radi o sintetičkoj drogi.


Svi osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu.

Akcija " Beli slon" u Italiji

"Ovih dana došlo je do hapšenja u Italiji u akciji "Beli slon", ali nisu tačne informacije da su u toj akciji uhapšeni srpski državljani već osobe iz drugih krajeva regiona s lažnim srpskim dokumentima", kazao je Dačić.

2024 © - Vesti online