Petak 20.04.2012.
13:13
Blic

Poništen konkurs za direktorkinog sina!

Skandalu ovde nije kraj jer zaposleni sumnjaju da je direktorka to uradila kako bi obezbedila radno mesto za svog sina, piše ''Blic''.

Foto: Ilustracija


Tamara Jovanović je profesorka fizičkog koja je u školi angažovana već šest godina. Sve vreme radi po ugovoru na određeno vreme “dok se odsutni profesor ne vrati na posao”. Nijedan dan nije bila na bolovanju.


Skandalazno je i to što čovek koga ona menja zapravo i ne postoji, pa je Jovanovićeva zbog svog statusa podnela i tužbu sudu, navodi beogradski list.


- Počela sam da radim u Lapovu 2007. godine, na upražnjenom mestu profesora fizičkog. Prvo sam dve godine radila kao pripravnik, a onda po ugovoru na dva meseca. Kada bi isteklo 60 dana, dobijala sam otkaz, vraćali su me na biro rada, a već sutradan me zvali i davali nov, odnosno isti ugovor. Završila sam fakultet u Beogradu u roku, dva puta sam bila sportista godine u Kragujevcu jer sam se bavila košarkom. Putujem na posao i nazad 70 kilometara svakog dana - priča Jovanovićeva.

Direktorka Slavicu Tomić izjavila je da ne vidi ništa strašno u svemu tome.


- Ja sam u Parizu, a školska uprava mi je odmah poništila konkurs. Ko je vas angažovao, što ste došli kod mene, u moju školu, kada ima i drugih kojima su poništeni konkursi. Šta je to tako strašno, ajde pozdrav, doviđenja - kazala je Tomićeva.

2024 © - Vesti online