Petak 20.04.2012.
07:52
Večernje novosti

Tači: Makedonci, ne nasedajte na provokacije

Hašim Tači

Premijer vlade takozvane države Kosovo, uputio je poziv građanima Makedonije “na mudrost, zrelost i međugrađansku toleranciju“.


- Moja poruka svim građanima Makedonije je mir, i da ne dozvole da budu žrtve pojedinaca, grupa, ili struktura koje žele destabilizaciju Makedonije i čitavog regiona - precizira bivši prvi čovek terorističke OVK, i ističe kako je njegova lična posvećenost “u službi mira, dobrog razumevanja, smanjivanja etničkih tenzija“.


U iščekivanju konkretnijih rezultata istrage posle grozomorne likvidacije petoro Makedonaca, uoči uskršnjih praznika, nastavljaju se protesti građana. U Bitolju su u sredu, mahom mlađi građani, među kojima i “škembari“, navijači fudbalskog kluba Pelister, izašli na ulice. Nosili su makedonske zastave i parole sa imenima ubijenih, uz poruke “Policije svuda, pravde nigde“.


Masa demonstranata se okupila kod Spomenika anđelu, u centralnom gradskom parku, obeležju u čast poginulih Makedonaca iz Bitolja, u sukobima sa albanskim terorističkim grupacijama ratne 2001. godine. Upaljene su sveće za pokoj duša ubijenih kod Skoplja.

2024 © - Vesti online