Četvrtak 19.04.2012.
23:04
Vestionline

LE: Aletiko ubedljiv u Madridu, Bilbao izgubio

 

Dva gola sjajnog Radamela Falkaa

Fudbaleri madridskog Atletika i lisabonskog Sportinga stekli su prednost u prvim polufinalnim utakmicama Lige Evrope.

"Jorgandžije" su propustile priliku da ubedljivije savladaju Valensiju koja je oba pogotka postigla u nadoknadi vremena. Dominirali su Madriđani, predvođeni dvostrukim strelcem Radamelom Falkaom tokom gotovo celog susreta, ali dva trenutka nepažnje bila su i dovoljna za dva gola rivala.

Strelci za domaćina bili su još Miranda i Adrija, ali su "slepi miševi" u nadoknadi prvog dela smanjili preko Žonasa, a onda u 94. minutu preko Rikarda Košte na 4:2.

Atletik Bilbao je solidno odigrao u Lisabonu, ali je na kraju slavio Sporting sa 2:1. Baskijci, koji su u prethodna dva kola kao gosti očitali lekcije Mančester Junajtedu i Šalkeu, poveli su početkom drugog poluvremena golom Aurtanače, a potom su dva puta pogađali i okvir gola domaćina.

Ipak, portugalski tim u finišu bio dominantan i za samo pet minuta stigao do preokreta golovima Insue i Dijega Kapela, ali rezultat od 2:1 nikako ne može da im garantuje miran revanš.

Prošle sezone u polufinalu istog takmičenja našla su se tri portugalska tima i jedan španski, a ove godine iberijsko polufinale čine tri španska i jedan portugalski tim.

Revanš mečevi su na programu 26. aprila, a finale će se igrati u Bukureštu 9. maja.

Rezultati:

Atletiko Madrid - Valensija 4:2 (1:1)
Falkao 18', 78', Miranda 49', Adrijan 54' - Žonas 45+3', Rikardo Košta 90+4'

Sporting Lisabon - Atletik Bilbao 2:1 (0:0)
Insua 76', Kapel 80' - Aurtaneče 54'

2024 © - Vesti online