Četvrtak 19.04.2012.
20:18
B92

Tipsarević: Poraz zbog loše taktike

"Dozvolio sam Simonu da mi uđe u glavu" - Janko Tipsarević

Bolji od Tipsarevića bio je Francuz Žil Simon sa 6:0, 4:6, 6:1, posle dva sata igre po kišnom vremenu u Monte Karlu.

Tipsarević je istakao da je taktički loše odigrao, bezpotrebno žurio u nekim momentima i dozvolio rivalu da mu "uđe u glavu". On je dodao da je morao da iskoristi veći broj brejk lopti, ali da su uslovi kišni više odgovarali Simonu.

"Sva četiri prethodna meča bila su veoma tesna, ali nikako taktički da ispratim do kraja šta treba da radim. Bez potrebe počinjem da se zaleće, počinjem da žurim. Zarobim se na toj bekend dijagonali gde se nekako uspavam i onda on počinje da kontrira i svaki put dozvolim da mi uđe u glavu i da se završi kobno po mene".

Tipsarević je posle lošeg prvog seta zaigrao bolje u drugom, ali je ponovo pao u odlučujućem koji je izgubio 6:1.

"Pošto sam ja u prvom setu pravio veliki broj neiznuđenih grešaka, on se malo uspavao i počeo dosta sporije da igra što sam ja na neki način koristio. Nisam ja samo počeo lošije da igram u trećem setu, već je i on počeo više da udara, povećao mu se procenat drugog servisa. Mislim da je 6:1 nedopustivo, imao sam previše šansi koje nisam iskoristio. Na ovoj podlozi, po ovakvom vremenu, gde je zima, gde pada kiša, gde su uslovi idealni za njega, gde servis ne značu mnogo, mislim da sam morao da iskoristim mnogo više brejk lopti".

Janko je svestan da je u Monte Karlu mogao da osvoji 400-500 novih bodova, očekivao je polufinale, ali se sada okreće Barseloni.

"Žreb mi je bio naklonjen. Simon je neugodan protivnik, kao i Conga, ali svi znaju da najbolje rezultate prave na betonu. Očekivao sam bar polufinale na ovom turniru. Dobra strana tenisa je što već sledećeg ponedeljka počinje Barselona, gde ću biti visokorangiran među nosiocima gde ću tražiti novu šansu", zaključio je Janko.

2024 © - Vesti online