Četvrtak 19.04.2012.
17:00
Beta

Italija: Uhapšeni državljani Srbije i BiH zbog trgovine drogom

Kako je precizirala italijanska policija, sud u Breši izdao je naloge za hapšenje 36 Italijana, 15 državljana balkanskih zemalja, dva Afrikanca i jednog Kolumbijca
 

Osumnjičeni su za krijumčarenje velikih količina kokaina, pljačke i nezakonito posedovanje oružja.

Istražitelji su utvrdili da je grupa koju su predvodili državljani Srbije, upravljala trgovinom droge iz inostranstva u Italiju.

Na čelu grupe nalazio se 40-ogodišnji Srbin, s inicijalima K.K. za kojim je, kako se precizira, tragala i srpska policija.

Taj osumnjičeni se, navodi list "Đorno" na svom sajtu, prethodno krio u "logističkim bazama" te grupe u Sarajevu, a zatim u Barseloni.

Istraga je pokrenuta 2008, zahvaljujući izjavama svedoka saradnika, a vođena je u Italiji, Španiji, Češkoj i još nekim zemljama.

Važnu ulogu u toj narko grupi imalo je i dvoje državljana BiH, zaduženih za prenošenje novca zarađenog od prodaje droge, ponekad i u iznosu do pola miliona evra, iz Italije u BiH.

Policija je sprovela akciju u Breši, Bergamu, Mantovi, Komu, Monci, Napulju i Oristanu, a u operaciji je sarađivala i sa policijama Srbije, BiH, Albanije, Grčke, Češke i Švedske.

2024 © - Vesti online