Petak 20.04.2012.
08:00
Telegraf rs

U modi su implanti u bradi

Dženifer Aniston ima izrazito naglašenu srcoliku bradu koja predstavlja uzor mnogim Amerikankama

Plastični hirurzi u svetu trljaju ruke jer je procenat žena koje žele da imaju jasnije definisanu i čvrstu bradu, poput one koja krasi Dženifer Aniston, u poslednjih godinu dana skočio za čitavih 71 odsto, prevazišavši operacije ugradnje silikona u grudi, liposukciju, pa čak i tretmane botoksom.

- Lep podvaljak ne možete postići nikakvim dijetama ni vežbanjem. U pitanju je nešto sa čime rađate, a u suprotnom morate da potražite pomoć hirurga. Najviše se javljaju žene koje su prevalile četrdesetu godinu života sa željom da vizuelno umanje prelaz promena na svom telu iz mladalačkog u zrelo doba. Pošto je starenje posebno vidljivo u predelu brade, ovom hirurškom intervencijom postižu se odmah vidljivi rezultati – objašnjava Darik Antil, profesor kliničke hirurgije sa Menhetna i dodaje:

- U današnje vreme nas kamere okružuju na svakom koraku. Ne možete biti sigurni da nakon neformalnog izlazka s drugaricama fotografije vašeg opuštenog podvaljka neće osvanuti sutradan na Fejsbuku. Pre samo pet godina to nije bilo tako, a danas se sve vrti oko slika – objašnjava doktor ovoliku pomamu za implantima u bradi.

Psiholozi naglašavaju da nije čudno što i žene i muškarci žele filere u bradi, jer se oštre crte donje vilice povezuju sa jakim karakterom ljudi, a ispostavilo se da preko 90 odsto svih generalnih direktora multinacionalnih kompanija imaju veoma izražen ovaj deo tela.

2024 © - Vesti online