Četvrtak 19.04.2012.
17:51
Beta

"Policija mi zaplenila oružje, da bi izgubio na izborima"

Policija mi zaplenila oružje zbog izbora: Ratko Zečević

Zečević je agenciji Beta rekao da je desetak pripadnika policije noćas pretresalo njegovu porodičnu kuću i da su mu zaplenili trofejno naoružanje koje je nasledio od oca i ujaka.

"Kao razlog zbog koga su odneli karabin, koji mi je ostao od pokojnog oca, i ujakov pištolj naveli su da ne posedujem potrebne papire, jer ga, iako je oružje registrovano, nisam preneo na sebe", kazao je Zečević.

On je izrazio sumnju da se radi o nekoj vrsti odmazde prema njemu i njegovoj stranci koja je prva ukazala na korupciju u redovima policije i podnela krivične prijave protiv N.N. lica iz te službe koja su izdavala lažne prijave prebivališta kosovskim Albancima u Topličkom okrugu, na osnovu kojih su dobijali biometrijske pasoše Srbije.

Načelnik Policijske uprave u Prokuplju Siniša Blagojević kazao je agenciji Beta da policija samo radi svoj posao, da nije politička organizacija, i da konkretan slučaj nema nikakve veze sa politikom.

"Radi se o redovnoj akciji policije koja je tragala za ukradenom tehničkom i drugom robom koja se putem preprodavaca našla u privatnom vlasništvu", kazao je Blagojević i dodao da ne znači da će to oružje, nakon provere, biti trajno oduzeto.

On je dodao da su svi građani jednaki pred zakonom i da politički prvaci nisu izuzeti od eventualne odgovornosti.

2024 © - Vesti online