Četvrtak 19.04.2012.
14:14
sportal.rs

Kovačević: Tajna je koga Olimpijakos želi iz Zvezde

Po završetku fudbalske karijere, Darku je poveren zadatak da bude glavni skaut popularnog grčkog kluba, a sad je otišao i stepenik više.

"Ja sam "vojnik" Olimpijakosa. Nije bitno kako se zove moja funkcija, tu sam da pomognem klubu i predsedniku Marinakisu da Olimpijakos bude veliki i u evropskim razmerama. Ušli smo u ovaj projekat zajedno i želim da sa njim nastavim putem koji smo zacrtali".

Predsednik vas očigledno izuzetno ceni?

"Reč je o mladom, modernom i izuzetno sposobnom čoveku, sa kojim je milina sarađivati. Zbog toga bih prihvatio bilo koju funkciju, ako je to u interesu Olimpijakosa".

Često ste u Beogradu. Gledali se oba derbija između Zvezde i Partizana. Ima li tu igrača za Olimpijakos?

"Moj posao je da pratim talentovane igrače širom sveta. Zato, neka ne čudi što me često viđaju u Beogradu. A, činjenica je da je Srbija uvek bila i biće leglo talentovanih igrača. Ima ih i u malim klubovima, kao što je to moj Proleter, u OFK Beogradu, Radu, Partizanu, Zvezdi".

Ko se sa "Marakane" našao u vašem "tefteru"?

"To je poslovna tajna. Sa Zvezdom imamo izuzetne odnose i nadam se da će i ubuduće igrači našeg najtrofejnijeg kluba dolaziti u Pirej. A da li će to biti ovog leta i ko, za sada i ne znam, a i ne mogu da otkrivam klupske tajne".

Olimpijakos je odigrao dobro u Ligi šampiona?

"Svi u klubu smo izuzetno zadovoljni sezonom. Mislim da smo trebali da prođemo i Metalist, ali nije nam se dalo. A i tu nam je život zagorčao Srbin sa ukrajinskim pasošem Marko Dević".

Pantelić želi da ostane u Olimpijakosu?

"Panta se ovde sjajno snašao. Nadavao se golova, igrao odlično i svi su zadovoljni njegovim učinkom, a i on Olimpijakosom".

Gledali ste Bajern i Real?

"Jesam, gledao i nervirao se. Zbog Murinja koji je sjajan stručnjak. Verujem da će ih Real "pokidati" na "Bernabeu", podvukao je Kovačević. 

2024 © - Vesti online