Četvrtak 19.04.2012.
11:03
Zurnal

Mihajlović plaši Hrvate

Interesantno je da bi, prema pisanju hrvatskih medija, Mihajlovićev izbor za selektora Srbije opasniji bio po "šahovničare" više zbog motiva koje bi uneo u tabor Orlova nego zbog njegovog trenerskog umeća.


"Njegovim preuzimanjem Srbije, u sastav će odmah biti vraćeni Vidić i Stanković, on ima takav autoritet da ih natera na povratak", piše u novom broju list „Sport maks“, uz dodatak:


"Siniša je možda bio bogat igrač, ali je siromašan trener…"

U Hrvatskoj puno pažnje posvećuju i tome kako će izbor Siniše Mihajlovića mogao biti dočekan u Borovom selu i među njegovim prijateljima iz detinjstva. Ostalo je, za Hrvate, mnogo kontraverzi oko Mihajlovićevom odnosu prema ratnim godinama, pa se danas i citiraju neke izjave o događajima koji su promenili mapu Balkana. 

Fudbal, ipak, mora da pobedi, pa su i u hrvatskim medijima posvetili puno prostora Mihajlovićevim prijateljima iz detinjstva. Jedan od njih setio se kako je Siniša još od malih nogu igrao „bez pardona“, pa je jednom prilikom malo žešće faulirao oca, posle čega su ga prijatelji jedva spasili batina. U Hrvatskoj prema Mihajloviću imaju odnos kakav zaslužuje as takvog kalibra. Ne pokazuju to samo strepnjom kako bi srpska reprezentacija mogla da izgleda po njegovom dolasku na mesto selektora, već su se pobrinuli i da mu zacele rane iz ratnih godina.


Borovo selo je pretrpelo velika oštećenja tokom rata, stradala je i porodična kuća Mihajlovića. Hrvatska država je 2008. obnovila kuću, mada je Mihajlović doplatio da bude uređena po nekadašnjim merama, prenosi Zurnal.

2024 © - Vesti online