Sreda 18.04.2012.
23:11
Beta

Počela gradnja južnog kraka Koridora 10

Mrkonjić i Tadić obeležili početak radova

Obeležavanju početka radova na deonici koja će se graditi u dva pravca - od tog mesta do Donjeg Neredovca i iz prvaca Grabovnice kod Grdelice, preko Vadičinog Hana, prisustvovali su ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić, predsednički kandidat Demokratske stranke (DS) Boris Tadić i predstavnici Svetske banke.

Vrednost investicije je 100 miliona evra.

Direktor Koridora Srbije Mihajlo Mišić rekao je da je rok za završetak ove deonice tri godine, a ministar Mrkonjić da će u naredna tri meseca biti završen autoput od Bujanovca do Preševa, koji se gradi tri godine.

Lider DS-a Srbije Boris Tadić kazao je da izgradnja autoputa kasni jer je sadašnja

Mrkonjić polupao 200 čaša na salašu

vlast zatekla "nerešene situacije i nedovršene projekte", ali i zato što se država nije "enormno" zaduživala za gradnju autoputa.

"Način na koji je većina zemalja u južnoj i jugoistočnoj Evropi završavala puteve je bio način da uđu u dužnicko ropstvo. Mi nismo radili tako", kazao je Tadić, koji je prilikom današnjeg obilaska nemačke kompanije "Gruner" u Vlasotincu najavio dolazak italijanskog giganta u oblasti industrije čelika "Danijeli".

"U junu ili junu trebalo bi da dođe do konačnog sporazuma koji bi podrazumevao 1,2 milijarde evra izvoza", kazao je Tadić, založivši se za kontinuitet u državnoj politici.

2024 © - Vesti online