Sreda 18.04.2012.
18:58
Blic

Snima se erotski triler u Beogradu

Džesika Lang je u ulozi madam Rakin zamenila Glen Klouz

Ovaj erotski triler režiraće Čarli Straton, koji je okupio sjajnu glumačku ekipu, sa iskusnom Džesikom Lang na čelu, dok će se u ostalim ulogama naći Tom Felton, zvezda „Harija Potera“, Elizabet Olsen, poznatija i kao bliznakinja dizajnerke Meri Kejt Olsen, te Oskar Ajzak, akcioni heroj „Bornovog identiteta“ i „Robina Huda“, kao i britanski komičar Met Lukas, koga se publika seća iz „Deveruša“ i „Alise u Zemlji čuda“.


Radnja Zolinog romana smeštena je pred kraj 17. veka u Parizu i prati priču o Terezi Pakin, koju tetka (Džesika Lang) na silu udaje za bolešljivog rođaka. Iako je Tereza pod velikim pritiskom i uticajem svoje tetke, nakon izvesnog vremena u braku bez ljubavi započinje strastvenu aferu s najboljim prijateljem svoga muža.

Međutim, pravi zaplet nastaje onog trenutka kada dvoje ljubavnika odluče da naprave zaveru i ubiju Terezinog supruga.

Iako je snimanje filma najavljeno još u novembru prošle godine, nekoliko puta je odlagano zbog promena u glumačkoj postavi, jer je još jedna izvanredna glumica Glen Klouz u poslednji čas odustala od uloge koja je zatim pripala Džesiki Lang.

Glen Klouz nije želela da objašnjava zašto je odustala od uloge madam Rakin, ali se u holivudskim krugovima šuškalo da je upravo ta glumica godinama insistirala na adaptaciji ovog Zolinog romana.

Džesika Lang je debitovala na velikom platnu još 1976. godine u „King Kongu“, a u Holivudu je ušla u legendu kao jedina glumica kojoj je pošlo za rukom da u istoj godini dobije dve nominacije za Oskara u dva različita filma „Tutsi“ i „Frensis“.

Nagradu je dobila u kategoriji najbolje sporedne glumice, ali je tokom bogate karijere više puta bila nominovana i za Zlatni globus i druga prestižna priznanja.

Važila je i za veliku zavodnicu svojevremeno, a na listi njenih trofeja je i čuveni ruski baletan Mihail Berešnjikov, s kojim ima kćerku Aleksandru, dok je godinama živela u vanbračnoj zajednici sa Semom Šepardom, s kojim ima dvoje dece.

Ekipa „Tereze Rakin“ boraviće u Srbiji dva meseca, a prema nekim najavama snimanje bi trebalo da počne već krajem meseca, dok se premijera očekuje početkom 2013. godine.

Inače, najavljeno je da bi ekipi trebalo da se pridružii i Met Lukas, trenutno jedan od najtraženijih britanskih komičara koji je široj publici poznat po ulozi u „Alisi u Zemlji čuda“ u režiji Tima Bartona. On je nedavno imao malu ali zapaženu ulogu u romantičnoj komediji „Deveruše“, koja je čak bila nominovana i za Oskara.

Po svemu sudeći, prolećni meseci su najatraktivniji za snimanje filmova holivudske produkcije u našoj zemlji, kao što je bio slučaj sa „Koriolanom“ 2009. godine i „Gavranom“, koji je u istom periodu sniman lane, a čija je premijera zakazana za 27. april.

2024 © - Vesti online