Sreda 18.04.2012.
10:16 >> 12:47h
Kurir

Racija u zamku Dragane Mirković

Zamak, koji se trenutno renovira, vlasništvo je Dragane Mirković

"Ne znam šta su oni pomislili kad smo upali u zamak. Neki su samo stajali uplašeni, neki su hteli da pobegnu, ali nisu uspeli. Bilo je već kasno i niko nije očekivao policiju. U ekipi su bili finansijski policajci, policija za strance, ali i obični policajci, za svaki slučaj. Nismo dolazili bez razloga", ispričao je jedan od učesnika policijske akcije za austrijske medije.

Oni su pred zamak, koji se trenutno renovira, stigli pod rotacionim svetlima i upali unutra kao furije.  "Zatekli smo ljude koji borave u Austriji bez dozvole. U pitanju je bilo osam osoba iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Ilegalci su u najkraćem roku deportovani u svoje rodne zemlje, a svima je zabranjen ulazak u Austriju", rekao je izvor iz austrijske policije.

Unutrašnjost palate

Anton Bjelić, suprug Dragane Mirković i njen menadžer, oglasio se u austrijskim medijima, dok je naša estradna zvezda ostala nema.

"Znam da su neki ljudi uhapšeni. Mi smo ove nedelje bili u inostranstvu. Nažalost, ne znam šta se tačno dogodilo, zapravo, o kojoj građevinskom podizvođaču je reč. U svakom slučaju, to nisu bili naši ljudi, mi sve radimo po propisima. Mnoge austrijske građevinske firme radile su na zamku i sve imaju uredne dozvole. Ja ne kontrolišem da li neka od njih zapošljava radnike na crno", naglasio je Bjelić.

2024 © - Vesti online